jueves, 20 de diciembre de 2007

PRIMER TIÓ POPULAR I “VEÍ INVISIBLE” DE LA GELTRÚ


El bar Petricó junt amb el Grup pel Civisme van organitzar aquest dissabte 15 de desembre el primer Tió Popular de la Geltrú. La plaça Lledoners va ser l’escenari escollit per a aquesta iniciativa, en la que hi va participar una cinquantena de veïns entre nens, pares i altres familiars.

La tradicional cagada del Tió va ser l’aperitiu de les festes de Nadal que s’aproximen. Els infants geltrunencs, que hi van participar amb gran emoció i bons cops de bastó, van rebre joguines, caramels i llibres. Paral.lelament els adults van organitzar un “veí invisible” multitudinari. Tots els participants van tornar cap a casa amb un petit obsequi, valorat en uns sis euros, resultat de l’intercanvi anònim de regals. Dies abans, el Petricó era el punt on s’agafava en secret la butlleta amb el “veí invisible” a qui s’havia d’obsequiar.

Amb l’organització del Tió Popular, el Grup pel Civisme aconsegueix alguns objectius importants. Tot contribuint al manteniment de les nostres tradicions, el Grup pel Civisme promou la participació popular i l’ocupació veïnal cívica de la Plaça Lledoners durant les hores diurnes, en fort contrast amb el que és l’ús nocturn d’aquest espai. A més es reivindica la festa al carrer, donat que la major part de la programació d’actes de nadal del barri tenen com a seu el nou Centre Cívic. Finalment, el Grup pel Civisme i el bar el Petricó supleixen les inciatives privades habituals en d’altres zones i que són endegades per les associacions de comerciants, ja que el barri, mancat d’establiments que no siguin d’oci nocturn, no té aquestes oportunitats.