lunes, 22 de septiembre de 2008

l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú insulta al ciutadà

Lamentablement la lluita contra el soroll no ho és únicament en contra de la ignorància de determinades persones, sinó també en contra de la falta de respecte i de sensibilitat. La sentència d'un Jutjat del Contenciós Administratiu condemna a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a abonar a un ciutadà la quantitat de 14.000e (més interessos i costes judicials, havent-hi ja una condemna prèvia també amb costes pel mateix assumpte) per raó de la seva passivilitat en el control i disciplina del soroll que generava la "Unió Vilanovina". El més destacable, però, és la manera com l'Ajuntament es va despatxar les queixes del veí d'aquesta entitat i mostra d'això ho és l'extracte que la sentència fa d'un dels escrits de l'Ajuntament (presentat davant el mateix Jutjat):

"…quizá esos vecinos tienen unas conductas especiales en este caso, un tanto maniáticas, respecto a los ruidos y uso de convivencia con el resto de vecinos, que hacen que generen antipatías por los demás..."

Una altra cosa, més subtil però, és que la indemnització i les costes se satisfaran amb càrrec a l'erari públic (és a dir, pagant tots els ciutadans, inclòs l'indemnitzat), però, lógicament, si una Administració escriu unes paraules com aquelles, molt menys li importaran els diners públics amb càrrec als quals s'ha de satisfer la indemnització i despeses.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Yo creo que es una realidad que el Ajuntament de Vilanova actua de una manera poco etica, en esta sentencia parece ser que insulta al ciudadano, pero que nombre le podriamos dar a lo que hace nuestro Ajuntament con el tema de los ruidos en la Geltru y C/ Unió, ya que el Grup pel Civisme de Vilanova lleva varios años luchando contra la contaminación acústica y lo único que tenemos de este Ajuntament es un Pla d’ Usos, que dudo mucho de su utilidad, ya que parece ser esta imcopleto, donde esta el comité de seguimiento, donde esta el mapa sonoro de la ciudad , donde esta la Policía Local patrullando a pie, donde esta el control de las licencias de los locales y una lista interminable de grandes promesas que se realizan en las interminables reuniones que mantenemos con este Ajuntament, le ruego a quien pueda decírmelo que le ponga nombre a esta serie de acciones que nunca llegan y son necesarias para una adecuada convivencia ciudadana.

Anónimo dijo...

Felicidades Sr. Elena, con el dinero de nuestros impuestos pagaremos la indemnización que le corresponde a los afectados. Las próximas demandas que ganen otros ciudadanos en relación a la contaminación acústica propongo que los Jueces obliguen a que las pagaran las personas que deben y no hacen cumplir las Leyes, y a si nuestros impuestos solucionarían quizás otros problemas.

Anónimo dijo...

Crec que les indemnissacions i els pagaments de les costes judicials deurien de surtir de la butxaca de les persones que no han complert amb la Llei.Es molt facil aixo de fer servir el diner public(que em aportat tots els ciutadans) per tapar un delicte per omisio.Em semble que aixo te un calificatiu.
No es pot pèrmetre que un estament public insulti a cap persona.S'hauria de demanar la dimisio de la perssona que va signar el document sigüi qui sigüi.