viernes, 9 de noviembre de 2007

La reunió amb l'Ajuntament

Resum de la reunió celebrada el dia 7 de Novembre 2007

Assistents:
- Xavi Carbonell
- Carles Anson
- Esther Moreno, treballadora social
- Gremi de Restauració de Vilanova i la Geltrú
- Associació de bars d’oci nocturn
- Associació de Veïns de la Geltrú
- Grup pel Civisme de Vilanova i la Geltrú

Punts tractats:
- Presentació de les actuacions que faran els agents cívics durant un període de tres mesos i que seran coordinades per Esther Moreno.
- La funció dels agents cívics consisteix en informar als propietaris dels locals i als seus usuaris de la necessitat de potenciar el civisme als nostres carrers. També iniciaran una campanya visual (sotagots, tríptics, etc.)
- L’horari d’actuació serà des de les o hores fins a les 4 de la matinada, els divendres i els dissabtes.
- Un cop acabat aquest període elaboraran un informe per tal de valorar les necessitats de la zona.

El Grup pel Civisme està d’acord amb totes i cadascuna de les accions que faran els treballadors socials, a excepció de l’horari. Al Grup ens sembla que a partir de les 4 de la matinada i fins a les 6, que és l’hora de tancament del local que té l’aforament més gran, queda al descobert un període molt ampli de temps. Després d’escoltar la nostra postura, l’Esther Moreno ens informa que pel que fa a l’horari creu que és suficient, però que tindrà en compte la nostra preocupació i, si cal, alguna nit modificaran l’horari. També ens recorda que la funció dels agents cívics és únicament informativa ja que no poden actuar davant cap conflicte. Per tant, la responsabilitat davant les actuacions incíviques a la via pública és exclusiva dels responsables municipals. Els responsables municipals, per la seva banda, “prenen nota”.

Un altre dels temes pendents és la regularització de les terrasses. Xavi Carbonell diu que en una propera reunió informarà de les actuacions que es faran.

L’últim punt és el Pla d’Usos. El Sr. Xavi Carbonell reconeix que és un pla “inadequat”. Per la qual cosa remetrà un informe a l’organisme que l’ha redactat per tal que el revisin i el canviïn, de manera que hi hagi un nou Pla més acceptable. Ens emplaça a una “altra reunió” on es presentarà aquest nou Pla.


Conclusions:
L’Ajuntament segueix en la mateixa línia de sempre, és a dir, donant llargues.
I com a positiu: saber que tant el gremi d’Hosteleria com l’Associació de bars d’oci comparteixen algunes de les nostres idees.

7 comentarios:

maria dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
maria dijo...

Sembla que la reunió no ha anat malament, i per fi el Sr.Carbonell ha reconegut després de 11 mesos com a mínim que el Pla de usos no es viable, però ara tenim que tornar a començar, fins quan ens marejareu ?

La Geltrú dijo...

Si el pla de usos no es l’adequa’t, que farem amb la moratòria, aquesta s’acaba el dia 12 de Febrer. Senyors de l’ajuntament, quina solució ens doneu perquè no es puguin obrir nous bars fins que no s’aprovi el nou pla de usos ???.

Enric dijo...

Aixó es una pressa de pel LÀjuntament ens pren per rucs.Com poden dir que el pla de usos, no es valid dons per que el vand presentar.Sembla que hi ha algun interes ocult per que vençi la moratoria,Era tal vegada una proposta pessa a corre cuita amb caire electoralista,Aixo no es serio ¿O es alguna altra cosa

Enric dijo...

Aixó es una pressa de pel LÀjuntament ens pren per rucs.Com poden dir que el pla de usos, no es valid dons per que el vand presentar.Sembla que hi ha algun interes ocult per que vençi la moratoria,Era tal vegada una proposta pessa a corre cuita amb caire electoralista,Aixo no es serio ¿O es alguna altra cosa

jn dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
jn dijo...

“Crec que el Ajuntament no te presa per aprova el Pla de Usos, ja que las eleccions ja han passat , dons era un document electoralista per mantenirvus callat al Grup pel Civisme, ja que vosaltres li doneu canya per que es posin las piles i solucionin de una vegada un problema municipal.