martes, 26 de febrero de 2008

Pla d'usos o Pla pre-electoral ???

El Grup pel Civisme de Vilanova i la Geltrú hem rebut la notícia de l’aprovació del Pla d’Usos amb gran sorpresa. Hem conegut la notícia a través de la premsa escrita, perquè per part de l’Ajuntament no hem rebut cap informació al respecte. Però ja se sap que en certes ocasions –i aquesta n’és una- s’atorguen la prerrogativa a regular el nostre dret a la informació.

En relació al Pla d’Usos d’aquesta ciutat, creiem que és un pla mancat de l’estructura i les bases necessàries per a ser adequat als nostres problemes. A més pretén cercar unes solucions sense aplicar un principi lògic: que cal fer les coses seguint un ordre adequat, coherent. Així, doncs:

- No seria més apropiat que abans d’aprovar aquest document es fés el Mapa de Capacitat Acústica i es fessin les ordenances pertinents pel que fa a sorolls i vibracions?

- No seria necessari establir prèviament l’aprovació d’un horari adequat per al tancament dels diversos tipus d’activitats?

- Com s’explica que el Pla d’Usos s’aprovi el dia 11 de febrer, i que al carrer Unió, a la Plaça Llarga i al carrer Bonaire ja s’estiguin fent obres per tornar a obrir bars musicals que s’havien tancat per problemes?

- No seria convenient que el Pla es presentés a tots els grups que hem treballat i participat en diverses reunions municipals? D’aquesta manera s’hauria pogut discutir fins arribar al màxim consens en les darreres modificacions. Cal que se sàpiga que la darrera versió del Pla d’Usos mai no s’ha presentat al Grup pel Civisme, de manera que s’ha aprovat sense esperar a conèixer les opinions de tots aquells que s’hi han involucrat en la seva redacció.

- En aquest sentit, quin paper està jugant la Junta de l’Associació de Veïns? Pel que sembla està fent campanya a favor de l’ajuntament i en contra dels interessos dels veïns, perquè sino no s’explica que diguin que tot va bé i que amb els agents cívics hi ha menys problemes, quan tots els qui vivim aquí hem pogut veure que aquest darrer mes s’ha incrementat el vandalisme.

- No seria adient que els nostres polítics escoltessin realment als ciutadans quan els expliquem els nostres problemes? Però és que potser els polítics troben més necessari aprovar un Pla d’Usos que sembla respondre més a les seves necessitats que no pas a les necessitats dels ciutadans.

Per tot això i perquè pel que es veu s’ha començat a fer la casa per la teulada, creiem que aquest Pla d’Usos és un Pla Pre-Electoral.

jueves, 21 de febrero de 2008

Per anar fent boca.....




Condena ejemplar a Calafell por los ruidos excesivos de la calle Monturiol
SARA SANS
Calafell
El Ayuntamiento de Calafell deberá controlar y si es preciso precintar los locales musicales de la calle Monturiol e indemnizar a una vecina por los daños morales y psíquicos sufridos por el exceso de ruido durante los últimos cinco años. El abogado de esta mujer calcula que la indemnización será la más alta impuesta hasta ahora en Catalunya: “Teniendo en cuenta los baremos aplicados hasta el momento, podría superar los 40.000 euros”, afirma Lluís Gallardo, letrado también de la Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (ACCCA).
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmado la sentencia, que había recurrido el Ayuntamiento de Calafell, en la que el juez condenaba el Consistorio por su pasividad ante las quejas por los ruidos nocturnos. Además de declarar la inactividad mostrada por el Ayuntamiento para acabar con el problema, la sentencia también destaca que esta situación ha lesionado derechos fundamentales como el de la salud, la intimidad y la inviolabilidad del domicilio de la demandante. Por esta razón, el TSJC ha condenado al Ayuntamiento a poner fin a los ruidos y a abonar a la vecina una doble indemnización: por una parte, por los daños psíquicos sufridos (se da por probado que el ruido provocó una depresión y una crisis neurológica a la mujer) y de otra, el daño moral, que se calcula en función del coste del alquiler del apartamento. “La indemnización será la más alta de Catalunya porque las denuncias se remontan a cinco años atrás y deberá abonarse hasta que realmente cese el ruido en la calle”, explica Gallardo.
El Ayuntamiento tiene ahora un plazo de dos meses para cumplir la sentencia. “Si no lo hace,
solicitaré al juzgado que la ejecute”, advierte el abogado. La vecina tiene su apartamento en la calle Monturiol, donde llegaron a concentrarse hasta 18 locales nocturnos. Las quejas de los vecinos, que también han recurrido al Síndic de Greuges, han sido contantes durante los últimos años, especialmente los fines de semana y en verano. Sin embargo, la firmeza de esta sentencia se debe a que el juez reconoce que el ruido provocó problemas de salud claramente diagnosticados a la demandante. Pese a todo, el Ayuntamiento recurrió la sentencia alegando que las mediciones aportadas por la vecina carecían de certeza, algo que ha descartado el TSJC, que incide en que el Consistorio conocía las quejas de los vecinos.




La vanguardia 23 de Febrer del 2008






jueves, 14 de febrero de 2008

Misteri a la Geltrú

Quin pla d'usos s'ha aprovat ????????????