viernes, 6 de julio de 2007

La reunió amb l'alcalde


La reunió que la Plataforma pel Civisme va mantenir dimarts passat amb l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el regidor de Mobilitat i adjunt a l'alcaldia, Xavier Carbonell, va ser, en principi, positiva. Els representants municipals van admetre el seu “fracàs” pel que fa a resoldre el problema de contaminació acústica al barri de la Geltrú i van expressar la seva voluntat d'endegar mesures immediates en aquest sentit.

Ambdós polítics es van comprometre a crear una comissió conjunta formada per la Plataforma pel Civisme, l'Associació de Veïns de la Geltrú, el Gremi d'Hostaleria i l'Ajuntament. Es tracta que totes les parts implicades treballin per consensuar el document del Pla d'Usos de la zona.

Una altra de les reivindicacions de la Plataforma és la necessitat d'una campanya pel civisme impulsada per l'Ajuntament. En aquest sentit, Xavier Carbonell va anunciar que « ja està preparada », però que pensaven posar-la en marxa al setembre. Tanmateix, els veïns van demanar-li que l'avanci, perquè « no té sentit esperar, sobretot quan l'estiu obliga a obrir les finestres i el soroll s'incrementa encara més ».

En la mateixa línia, els veïns de la Plataforma van explicar com la situació ha empitjorat en els últims mesos en el barri. Per això no volen que es donin més llicències per obrir locals nocturs, però en cap cas es vol tancar els que existeixen. « Només volem que es compleixi la normativa existent i que es respecti el nostre dret al descans ». A la reunió també va assistir la vicepresidenta de l'AV La Geltrú, Neus Perelló, qui va manifestar el suport a les iniciatives de la Plataforma pel Civisme.

Un dia després, l'alcalde va anunciar en roda de premsa que es contractarien de manera immediata agents cívics per minimitzar el soroll als carrers de la Geltrú i també va dir que entenia « l'enuig » dels veïns, que s'han sentit desatesos en els últims mesos. De moment, la Plataforma agraeix els gestos de "bona voluntat" i espera veure resultats.

1 comentario:

La Geltrú dijo...

A continuació, la nota publicada a la web de l'Ajuntament sobre la reunió que va mantenir amb la Plataforma:
http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=63946489


04/07/2007
L'Ajuntament i la Plataforma pel Civisme es reuneixen per parlar de mesures contra el soroll nocturn


L'ajuntament elaborarà un document contra el soroll ambiental al barri de la Geltrú L'ajuntament elaborarà un document contra el soroll ambiental al barri de la Geltrú

El govern vol aprovar, abans de 2008, un document específic contra el soroll ambiental al barri de la Geltrú

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha parlat sobre la reunió que ahir va mantenir el govern municipal amb la Plataforma pel Civisme, que està duent a terme iniciatives a la Geltrú en relació a la problemàtica del soroll nocturn. L'alcalde de VNG ha manifestat que el govern comprèn i entén la situació que pateixen els veïns i ha mostrat l'agraïment de l'Ajuntament per la campanya que realitzen i que té per objectiu conscienciar la gent que hi ha a la nit pels carrers del barri.

Joan Ignasi Elena ha dit que 'entenem la situació dels veïns i l'enuig que tenen' i ha assegurat que des de l'Ajuntament es treballa de valent i se seguirà fent, tot i que és un procés llarg i que implica moltes mesures, ja que l'objectiu és fer compatible l'oci i el dret al descans.

En aquest senti, l'alcalde de la ciutat ha anunciat que s'està redactant un nou Pla d'Usos de la zona juntament amb les associacions de veïns i amb els establiments comercials. Entre les mesures contemplades i acordades, ha anunciat Joan Ignasi Elena, hi ha 'la revisió dels horaris de les terrasses o ajuts a la insonorització dels habitatges'. L'alcalde de VNG també ha parlat sobre la contractació de vigilants cívics que tinguessin més presència a la zona així com de fer una campanya de conscienciació,comptant amb els propietaris dels establiments nocturns, als usuaris dels mateixos.

Joan Ignasi Elena considera que aquestes mesures poden contribuir a apaivagar els problemes que actualment pateixen en aquest barri de VNG.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena; i el regidor de Mobilitat i adjunt a alcaldia, Xavier Carbonell, es van reunir ahir dimarts, 3 de juliol de 2007, al vespre amb membres de la Plataforma pel Civisme. Al llarg de la reunió es va informar a la Plataforma de les diferents mesures i accions que ja ha començat a dur a terme l'Ajuntament i de quin és el calendari d'actuacions pel futur que s'estan preparant. En aquest sentit destacar el document anomenat 'Accions contra el soroll i altres al barri de la Geltrú' que ja ha estat consensuat amb l'Associació de Veïns de la Geltrú i l'Associació de Bars. El govern preveu poder aprovar aquest document abans de 2008.

A l'esborrany d'aquest document es contemplen la revisió de l'actual normativa de llicències d'activitat, la revisió dels horaris de les terrasses, els ajuts per a la insonorització d'habitatges o la contractació de vigilants cívics per a reforçar alguns caps de setmana concrets les zones més conflictives.

Tot i això, l'Ajuntament ja ha posat en marxa algunes qüestions com el Servei de Mediació i està a punt de començar una campanya de comunicació adreçada a influir sobre els comportaments sorollosos que es produeixen a la via pública.

L'Ajuntament va voler destacar a la Plataforma pel Civisme que el fet d'evitar els sorolls ambientals, la crema de contenidors o la generació de brutícia, es tractava d'un procés que es podria considerar llarg però que, en tot cas, l'Ajuntament ja l'ha engegat amb diferents actuacions i que pretén fer un reforç important per mantenir-les o millorar-les, a més de continuar el procés de manera ferma tot duent a terme les propostes exposades al document.

Tant l'Ajuntament com la Plataforma pel Civisme van acordar seguir mantenint contactes per a fer un seguiment acurat de la situació i de la documentació aportada.