domingo, 1 de julio de 2007

Tenim un problema d'incivisme


Ahir de matinada, els cops, les baralles i els crits no ens van deixar dormir. Malauradament, el problema ja no és exclusiu de la Geltrú, tal con informava avui El Periódico de Catalunya:



1/7/2007 11:04 h VANDALISME AL GARRAF


Cremen set contenidors a Vilanova i la Geltrú aquesta matinada


EUROPA PRESS
BARCELONA


Un total de set contenidors d'escombraries han estat incendiats aquesta matinada a Vilanova i la Geltrú (Garraf), i això ha obligat els bombers de la Generalitat a fer set sortides entre les 3.07 i les 7.16 hores, segons fonts del cos.

El primer avís per un contenidor encès s'ha registrat a les 3.07 hores al carrer de la Unió de Vilanova. Poc després, a les 3.32 hores, hi ha hagut el segon, a la plaça del Consolat de Mar. A les 3.44 hores, cremava un altre contenidor al carrer d'Estany.

Una mica més tard, a les 4.21 hores, els bombers rebien l'avís d'un altre foc al carrer de Soler i Morell; a les 4.35 anaven al carrer del Teatre; a les 5.25 hores, al carrer d'Anselm Clavé i, finalment, a les 7.16 hores, cremava l'últim contenidor al carrer d'Olèrdola. Una sola dotació de bombers ha fet totes les sortides.


1 comentario:

vicens dijo...

Em sembla que el que està passant es que al centre de la ciutat s'esta focalitzant l'oci més canalla de les rodalies. Hi ha tràfic de drogues, hi ha bronques, baralles, vòmits, pixarades, descontrol. Aquest fet és l'inici de la degradació dels barris, certa tipologia de gent no li agrada viure entre vòmits i marxen dels barris.
Jo m'estimo la Geltru com esta ara. Gent de tots tipus, rics, pobres, cults, ignorants, etc... M'agrada no trobar-me al carrer amb gent del meu estatus o caractrístiques, que és el que passa a les urbanitzacions.(gent del mateix poder adquisitiu) El que no vull és que el barri és degradi fins a l'extrem que es converteixi en un gueto de deliquents o de gent de malviure.

Per altre banda, trobo que seria un greu error que la ciutat de Vilanova perdés l'oportunitat de dignificar un barri. Pensem que les ciutats com a Tarragona, reus, Vic,... portan anys treballant per dignificar els barris antics i expulsar la gent de malviure. En canvi a Vilanova i la Geltrú s'està fent al contrari. Els propers anys veuren les capacitats dels polítics que em votat, esperem que no continuin amb les seves tàctiques de distracció i engany de la participació ciutadana. Les tàctiques són; dilación en el temps del problemes, desmovilització de la participació, divisió dels moviments i associacions. Recapaciteu i penseu si a algú li han fet servir aquestes tàctiques. Penseu que les apliquen de forma sistemàtica.