martes, 5 de junio de 2007

Últimes notícies: hem sortit a El Punt i a Catalunya Ràdio




* PUNT DIARI: Avui, dimarts, publicava la notícia sobre la campanya a:

- la portada

- la pàgina 3: "Els veÏns de la Geltrú reclamen al nou govern vilanoví solucions urgents al problema del sorolls" (en un comentari a aquesta entrada es reprodueix tot el contingut de l'article).

* CATALUNYA RÀDIO: Aquest matí, al programa de l'Antoni Bassas, han parlat de la notícia publicada a El Punt.

* A CANAL BLAU: Aquest migdia (i, previsiblement, aquest vespre), han informat sobre la reacció de l'Ajuntament davant aquesta iniciativa. Concretament, han dit que:

1. L'Ajuntament avui ha volgut donar resposta (a la campanya)

2. Que els ha agafat "per sorpresa"

3. Que "és difícil de gestionar"

El regidor socialista Xavier Carbonell, entrevistat per Canal Blau Informació, ha dit que:

1. Fa molt que es treballa amb l'associació de veïns i l'associació de propietaris dels locals.

2. Que aposta per més presència policial, perquè no creu en els "mims" ni tampoc que calgui teatralitzar (la situació)

3. Que al setembre començarà la campanya amb els sotavasos

4. Que l'ordenança s'aprovarà a l'octubre.


Alguns veïns ja hem comentat aquestes últimes notícies i hem manifestat:

1. La nostra alegria perquè l'Ajuntament s'hagi posat, parcialment, les "piles" i hagi demostrat que aquest cop ens ha escoltat.

2. La nostra satisfacció perquè alguns propietaris de locals d'oci nocturn han celebrat la nostra iniciativa i, fins i tot, ens han demanat pancartes per penjar-les als seus locals.

3. La nostra alegria en veure que cada cop som més veïns els que volem participar de la campanya de sensibilització.

Tanmateix, també tenim algunes inquietuds,com ara saber:

"COM SOBREVIUREM AQUEST ESTIU??????"

Per això, estem pensant a convocar un concurs d'idees per sobreviure amb les finestres tancades i morts de calor.

Alguns de nosaltres ja hem començat a pensar:

a - FER INTERCANVIS D'HABITATGES AMB VEÏNS DEL CARRER DE FRANCESC MACIÀ I RODÀLIES

b - PASSAR LES NITS OMPLINT CUADERNOS SANTILLANA

c - ...

Podeu escriure les vostres propostes sota aquesta entrada del blog. Hi haurà premi, a més de la possibilitat de veure-les escrites en futures pancartes...

Molts ànims!!!

10 comentarios:

La Geltrú dijo...

EL PUNT DIARI. Dimarts, 5de juny del 2007. Edició del Penedès

“Els veïns de la Geltrú reclamen al nou govern vilanoví solucions urgents al problema dels sorolls”
Elena diu que l'ordenança de l'oci nocturn s'aprovarà abans de l'octubre
A. Mercader / Vilanova i la Geltrú

* El govern de Vilanova i la Geltrú aprovarà abans del mes d'octubre l'ordenança que regularà l'oci nocturn a la ciutat i tirarà endavant un seguit de mesures per tal d'assegurar que els establiments compleixin la normativa actual i evitar situacions conflictives. L'alcalde, Joan Ignasi Elena, ho va confirmar ahir després de veure com durant el cap de setmana apareixien fins a una vintena de pan
cartes amb missatges irònics sobre els problemes de sorolls que pateix el barri durant les nits

Els veïns de la plaça Lledoners, els seus voltants i el carrer Unió de Vilanova i la Geltrú han penjat fins a una vintena de pancartes dels seus balcons amb missatges en què denuncien de manera irònica els problemes que pateixen a les nits precisament a les zones ones concentren més locals d'activitat d'oci nocturn. Els veïns no només han volgut fer sentir així la seva veu. Han obert un bloc a Internet en què reclamen que el nou govern municipal “inauguri el mandat fent-ho tot a l'inrevés i faci en tres mesos, unes 12 setmanes, el que no ha fet en els darrers quatre anys”. Els veïns demanen que no escondeixin més llicències de locals nocturns al barri, que es compleixi la normativa d'aforament en aquests locals, que es creï un grup d'agents cívics per conscienciar els seus clients, que s'eviti el servei de neteja de matinada, que es reguli el trànsit al nucli antic i que s'imprimeixi un sotagot amb missatges que “recordin als usuaris dels locals que la gent del barri necessita descansar”.

L'acció té el suport de l'associació de veïns del barri de la Geltrú, segons va confirmar ahir la presidenta de l'associació veïnal Eulàlia Sòria. “Nosaltres no volem que es tanquin els locals d'oci nocturn a la ciutat, volem que es reguli aquesta activitat perquè hi ha un problema de convivència i sorolls al qual cal trobar solucions”, deia. L'associació de veïns de la Geltrú, de la plaça de les Casernes i del Centre Vila i els propietaris dels bars nocturns que hi ha a la zona disposen des de fa setmanes d'un primer esborrany de l'ordenança que ha fet l'Ajuntament per regular aquesta activitat.
L'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, va fer ahir autocrítica i va manifestar la seva comprensió pel malestar de la gent perquè pateix soroll a les nits. “En això no ens n'hem sortit prou. Les mesures no han estat suficients”, deia. Elena explicava que el govern en funcions calcula que en dos mesos l'ordenança pot estar enllestida i que abans de l'octubre pot estar aprovada.

Elena deia que és conscient que aquesta ordenança reguladora no resoldrà els problemes que pateixen els veïns i per això es va comprometre a aplicar un pla urgent per contribuir a pacificar la situació i conciliar millor les activitats d'oci nocturn amb el dret dels veïns. Elena parlava ahir d'augmentar la presència policial durant les nits als sectors on es concentren els locals nocturns.
El govern vilanoví va adoptar fa un temps una moratòria urbanística per frenar l'obertura de més locals d'oci nocturn a la Geltrú però els veïns consideren que la mesura és parcial i que no soluciona els problemes que hi ha.

La Geltrú dijo...

Gràcies al fotògraf Carles Castro (FdG) per cedir-nos les fotografies publicades a aquest blog

Unknown dijo...

Hola a tots:
Felicitats per la campanya. Estic content de veure que ens "escolten". El que no entenc és per què no volen provar amb "agents de silenci" o persones que recordin de tant en tant que hi ha gent que dorm.

El Xavier Carbonell és un noi jove i m'ha sorpres que digués que no calia, que ja som prou intel·ligents per saber-ho. Probablement, sí. Però se'ns oblida. L'Ajuntament també és prou intel·ligent per saber que aquí hi ha un problema i se n'havia oblidat una mica, oi? Doncs tots els recordatoris van bé.
Sobre el tema de l'estiu haig de dir que jo també tinc por. No tinc diners per posar-me aire condicionat i si algú creu que es pot dormir amb les finestres obertes, que m'expliqui com ho fa.

pere dijo...

Propongo una iniciativa conjunta entre el barrio y nuestro ayuntamiento (y escribo lo de “nuestro” muy a propósito). Nosotros nos comprometemos a apostar por la imaginación para reivindicar cívicamente nuestro derecho al descanso, a cambio de que “nuestro” regidor ponga fin al problema por muy difícil que se le antoje su solución. Una vez corregida la demanda vecinal, tanto las iniciativas llevadas a cabo por los vecinos como las correcciones aplicadas por nuestros servidores públicos, podrían ser exportadas a otros municipios ofreciéndose como ejemplo. Demostraríamos que las movilizaciones coordinadas de los vecinos no caen en saco roto, y que, con trabajo y buena fe, los ayuntamientos pueden resolver un problema que se hace insostenible. Porque no olvidemos que al final se trata de salud.

Es evidente que la respuesta del alcalde, hasta ahora sólo de palabra, ha sido motivada por el salto de nuestra protesta a los medios. Con este ofrecimiento, lo que propongo es que en manos del ayuntamiento está invertir su mala imagen. Al final, con el problema solucionado, podría apuntarse un tanto y explotar mediáticamente su logro.

Ánimo alcalde, nosotros le recordaremos semanalmente la oportunidad que tiene su equipo de gobierno de aprovechar esta iniciativa. Así, podrá hacerse una publicidad gratuita con la que no contaba hace unas semanas.

Un saludo a todos mis vecinos.

Unknown dijo...

Algú sap en què consisteix exactament el "pla d'urgència" del que parlava l'alcalde a El Punt?

maria dijo...

suposo que el pla de urgencia consisteix a convencer el veïns perque tornem a callar i no fem sorolls

CICLISMO NINJA dijo...

Ánimo y un abrazo... caña al mono, lo de las noches de fin de semana es una vergüenza. Luego vendrán los niñatos de siempre con aquello de q Vilanova es una ciudad dormitorio y q no hay oferta para los jóvenes pero,¿y de los vecinos qué? Ya era hora de q la gente salga a la calle y se escuche su voz. Aquí me teneis para lo q sea... lo q sea. Manolo VIK.

albert dijo...

Aclarir que aquesta intervenció és en to constructiu. Crec que les parts implicades cal que facin autocrítica per a no repetir les errades i entrar en el camí de les solucions reals. Ja esta bé de solucions fetes per desmobilitzar-nos i que amb el temps deixen de ser efectives.

En relació a les declaracions del regidor Xavier Carbonell m’agradaria afegir una sèrie de comentaris: (de bon rotllo, en serio) :)

1. Xavier Carbonell diu: "Fa molt que es treballa amb l’associació de veïns i l’associació de propietaris dels locals"
Voldria preguntar-li; Que s’ha fet en aquest temps (15 mesos)? Quines accions s’han portat a terme? Crec que treballar significa produir fets o generar accions, treballar no es únicament reunir-se i parlar. Fa molt de temps que els veïns de la Geltrú rebem bones paraules. Per exemple; fa vuit mesos que es va comprometre a fer uns sotagots. On estan? No és que els sotagots solucioni res, però és un símbol. Crec que no calen vuit mesos per poder imprimir uns sotagots.

2. Xavier Carbonell diu: "Que aposta per més presència policial, perquè no creu en els "mims" ni tampoc que calgui teatralitzar (la situació)"
Totalment d'acord senyor Martorell. Té tota la raó. Ara bé, on està la policia? En declaracions a la premsa la policia sempre diu que no tenen prous efectius. Quan truquem els veïns per demanar ajuda la policia diu que no té prou efectius. Haurem d’esperar a que arribin el mossos d’esquadra?

3. Que al setembre començarà la campanya amb els sotavasos.

Senyor Carbonell m’està dient que necessita tres mesos més per a poder engegar la campanya dels sotavasos? i de moment. Què? Com passarem l’estiu? En serio, de bon rotllo: Creu que cal un any per fer això. Quelcom ha fallat i som nosaltres qui patim les conseqüències.

4. Que l’ordenança s’aprovarà a l’octubre.
Crec que em jugaré un sopar a que no estarà i de moment. Que?

Tenim un problema molt greu a la ciutat. Calen apostes serioses que permetin que els veïns puguin descansar els caps de setmana i la gent divertir-se a la nit. Aquest fet degut a la nostra cultura i tipologia de comportament és incompatible amb zones d’oci al centre de la ciutat.

maria dijo...

Seguint l'anàlisi fet per l'Albert sobre les declaracions del Xavier Carbonell de ahir voldria matisar que es veritat que fa molt de temps que hi han reunions entre els bars i els veïns (mai conjunta), sempre per separat precisament per això hem decidit de fer les pancartes doncs hi hagut molta reunió i moltes promeses però res més.
Ara ens diu que pel mes de Setembre tindrem els posagots, el setembre que ens direu que no hi ha pressupost, el que ens van dir que no es podia fer res ara doncs no hi havia pressupost, que pel tema policial teníem que esperar els mossos, ja n'hi ha prou de parlar comenceu a fer alguna cosa ARA, ja una dita castellana que diu "no dejes para mañana lo que puedas hacer hoy".

Unknown dijo...

Hola a tothom . Estaria bé que us llegissiu el famós pla d'usos que vol aprovar l'ajuntament . Està bè tret d'algunes coses que hauriem d'anar discutint per fer alegacions . De tota manera no ens enganyem , és un pla que bàsicament distribueix els locals pels carrers i accepta que més enllà de la Plaça Lledoners i el Carrer Unió se'n puguin obrir més ...De fet l'actual normativa municipal suposo que ja contempla que cal assegurar el descans del veins no ? Es un de les competències municipals , com també ho és fer complir la normativa de so , aforament , sortides...als establiments . Així doncs PERQUÈ ESPERAR A PASSAT L'ESTIU ? No es podria començar a treballar ja i fer alguna cosa ( li dic a l'ajuntament clar )???????Es com el tema de l'aparcament al barri , tothom aparca on vol i la policia no fa res ( bé , a alguns si que ens posen multes ...) , cal tambè esperar que posem pancartes , sortim a la premsa i tal ? O potser cal una altra normativa nova tambè ? Si us plau .....