viernes, 8 de junio de 2007

QUI SOM????


El Diari de Vilanova publica avui un article sobre
la nostra mobilització i també dedica la seva enquesta
a aquest tema, a més d’una referència al Tothosap (contraportada). Agraïm en aquest sentit l’interès
dels mitjans locals a l’hora d’informar sobre
les mobilitzacions. Tanmateix, creiem que és
interessant matisar :

1. Els veïns que hem iniciat una CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ PEL CIVISME som múltiples i plurals. Alguns estan en tractament per poder dormir i relaxar els nervis, d’altres no encara. N’hi ha que dormen com a marmotes, però són solidaris amb aquells que no ho poden fer. Alguns de nosaltres pertanyen a l’Associació de Veïns de la Geltrú; d’altres no. Tanmateix, les nostres iniciatives compten amb el coneixement i suport de l’Associació de Veïns de la Geltrú, a la qual agraïm la seva col·laboració.

2. Funcionem de manera ASSAMBLEÀRIA i no tenim cap representant oficial. Ens reunim cada dijous a la plaça dels Lledoners per debatre i coordinar-nos. Tothom que vulgui venir, hi està convidat: autoritats, propietaris de locals, usuaris de l’oci nocturn…*.

3. Estem EN CONTRA DE CRIMINALITZAR EL JOVENT O TANCAR ESPAIS. Tot el contrari, des d’aquí volem expressar el dret de tothom a l’oci, a tenir llocs per sortir, disfrutar i comunicar-se. A més, volem DONAR LES GRÀCIES a tots aquells que ens estan donant el seu suport, que han entès que ho passem malament i que miren per no fer més soroll de l’inevitable, tot recordant els seus companys que no cridin.
Gràcies de tot cor!

4. Com es pot veure en el primer missatge d’aquest blog, NO HEM DEMANAT POLICIA, sinó MIMS O AGENTS DEL SILENCI, entre d’altres. Una altra cosa és:
    1. Que ho hagi fet en algun cop l’Associació de Veïns de la Geltrú.

    2. Que ho facin alguns membres de la Plataforma dels dijous a títol personal.
El que sí demanem és que quan hi ha un conflicte –al barri hi ha hagut baralles de matinada preocupants i perilloses- la policia local vingui a restablir la tranquil·litat a la zona. De vegades, hem rebut respostes inapropiades per part de les autoritats difícils d’entendre.

Gràcies a totes les part implicades per posar el vostre granet. Pensem que hi ha una solució a aquest problema si tots som SOLIDARIS.
* La Maria Ràfols no és l’autora d’aquest blog ni tampoc la impulsora de les mobilitzacions, tal com publicava avui el Diari de Vilanova. Entenem que el malentès s’ha produït perquè la Maria és una de les persones més actives al blog i a la Plataforma. Tanmateix, volem recordar que som un col·lectiu assambleari obert que potencia la participació de tots i totes.

1 comentario:

La Geltrú dijo...

L'article al Diari de Vilanova es pot trobar a:

http://diaridevilanova.cat/php/noti.php?date=20070608&N=00002132#00002132

i diu:
Divendres 8 Juny 2007 - VILANOVA

La Geltrú diu a l'Ajuntament que cal posar fi als sorolls


Els veïns de la Geltrú estan cansats de patir sorolls durant la nit que provenen de l’exterior dels carrers i places, i que són produïts per un grup d’usuaris de la desena de bars i pubs musicals i de l’única discoteca que hi ha la ciutat. Tots aquests establiments es concentren en un espai reduït del barri i aquesta problemàtica s’agreuja durant els caps de setmana.

L’Associació de Veïns de la Geltrú, en veu de la seva presidenta, Eulàlia Sòria, creu que l’Ajuntament té mitjans per reduir, en la mesura del possible, el soroll nocturn. Seria important l’actuació de la Policia Local.

D’altra banda, Maria Ràfols, una de les afectades i creadora d’una pàgina web geltrunenca, explica que hem fet moltes reunions amb el consistori local al voltant dels sorolls i ens han fet promeses, però tot ha acabat en res.

El cert és que l’Ajuntament treballa en una nova ordenança que, entre altres coses, evitarà que es puguin ubicar més bars, pubs i discoteques als carrers Unió i Bonaire, i a la plaça Lledoners. A la ciutat, entre bar i bar, hi haurà una separació mínima de cent metres. A més, els locals nocturns hauran de tenir vigilància. Des de l’Associació de Veïns de la Geltrú aquesta ordenança és qualificada de molt positiva. De moment, però, mentre s’hi treballa el problema es manté.

Sòria continua dient que, de la mateixa manera que l’Ajuntament contracta guàrdies de platja, podria destinar dues parelles de policies que vigilessin a peu els llocs més conflictius. I afegeix que si s’han de pagar hores extres, es paguen. És responsabilitat municipal que els veïns puguin descansar durant la nit. No podem permetre que alguns ciutadans s’hagin de comprar un pis en un altre sector de la ciutat i marxin del barri.

La veïna Maria Ràfols, impulsora d’actes reivindicatius, com ara la posada de pancartes a balcons pròxims als bars i pubs, recorda que la nostra lluita ve de fa tres anys. Sabem que són pocs els que fan soroll, però el consistori hauria de prendre mesures serioses.

A la seva web indica que volem un
barri viu de dia i on es pugui viure de nit, i recorda que l’Ajuntament es va comprometre a no concedir més llicències fins a tenir una ordenança de consens, però han obert dos bars musicals més.